Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Kellkek
 
Hnyan voltatok az oldalon
Induls: 2006-07-23
 
Naptr
2025. Mjus
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Hnyan nzik most az oldalt?
  ltotag olvassa a lapot. 1
 
Divat
 
Hzi arcpakolsok
 
Bellts kezdlapnak
 
Sulis cuccok
 
Chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Tl
 
Prkapcsolat
 
Karcsonyi Receptek

Caramell charlotte rumos csokoldval


Hozzvalk:
A vkony piskthoz:
3 db tojs
6 dkg liszt
6 dkg kristlycukor
A tltshez:
1 evkanl srgabarackz
2 kanl kristlycukorbl karamell
pudingporbl tejjel sszefztt srgakrm
2 dl tejszn kemnyre flvert habja
1 dkg zselatin
friss citromf vagy mentalevl (esetleg friss eper)
4 cl des likr
2 dl hideg csokoldmrts.

Elkszts:

A flsorolt anyagokbl stpapron vkony pisktalapot ksztnk, amit hosszban flbe vgunk, s a barackzzel megkenve, mini pisktatekerccs szorosan sszegngylnk, majd lehtjk. A tejbl, a pudingporbl a karamellalap hozzadsval hagyomnyos krmet fznk, amit a likrrel zestnk, s csommentess, hlsig kevernk. Lazn hozzkeverjk a tejsznhabot s egy leheletnyi olvasztott zselatint. Az zgerincformt a vkonyra szeletelt pisktaroldokkal egyenletesen beburkoljuk, majd hozzadjuk a ksz karamellpudingot, s htben jl sszerleljk. Tlalsnl a formbl kibortjuk, daraboljuk, s rumos csokoldntettel krbelocsolva tlaljuk, friss zldfszerekkel, esetleg csokoldrccsal dsztjk.
Elksztsi id: 3/4 ra

 

Hkifli


Hozzvalk:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejfl
1 ek cukor
2 dkg leszt
pici s
kevs tej
zls szerint baracklekvr, darlt di vagy mk a tltelkhez
kb. 10 dkg vanlis porcukor

Elkszts:
Az lesztt a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzadjuk a cukrot, a st, az lesztt, a tejflt s annyi tejet, hogy sszelljon. Hagyjuk egy rt pihenni. 3 mm vastagra kinyjtjuk, s pogcsa szaggatval kiszaggatjuk. Megtltjk a lekvrral, dival, mkkal s kifliket formlunk belole. 200 fokra elmelegtett stben megstjk, s mg forrn megforgatjuk a vanlis porcukorban

Puha mzeskalcs


Hozzvalk:
½ kg liszt
25 dkg mz
15 dkg cukor
2 dkg vegyes fszer (szegfszeg, szerecsendivirg, kardamom, fahj, nizs)
1 dkg szalalkli
1 db tojssrgja
1 egsz tojs
10 dkg margarin

 

Elkszts:
J alaposan sszegyrni (j ragacsos), hagyni pihenni 1-2 napig, akr egy htig is (nem kell htbe tenni)
Kivenni egy rszt, tgyrni, nyjtani, szaggatni. Ilyenkor is meg lehet kenni tojssrgjval, vagy csak kisls utn. 160-180 C-on stni.
Mikor leveszed a tepsirl, mg puha, amint teljesen kihl, megkemnyedik, aztn megint megpuhul, ha nincs siserahad, aki nem hagy erre idt…

 

Plumpuding


Hozzvalk:
1/2 kg kenyr
2 dl tej
10 dkg cukor
4 tojs
15 dkg mazsola
liszt
5 dkg kandrozott citromhj
10 dkg fge
15 dkg vaj
1/2 dl konyak
szerecsendi
s
fahj
rlt szegfszeg.

Elkszts:

Forraljuk fl a tejet s morzsoljuk bele a kenyr belsejt. Ha kihlt adjuk hozz a cukrot, a lisztbe forgatott mazsolt, a fgt, a kandrozott citromhjat s a felvert tojssrgkat. A vajat, a konyakot, egy kevs szerecsendit, st, szegfszeget sszekeverjk s hozzadjuk a morzss masszhoz. A tojsok fehrjt knny habb verjk, vatosan belekeverjk a masszba, majd kivajazott stformba ntjk. A stformkat lefedjk s 5-6 rn t vzgz fltt fzzk. A ksz pudingot 15 percre flrerakjuk majd a formkbl kibortva, dsztve tlaljuk.

 

Gymlcskenyr


 

Hozzvalk:
5 tojs
15 dkg cukor
10 dkg langyos vaj
3-4 ek rum
10 dkg darabosra vgott di
10 dkg mazsola
10 dkg csokold
10 dkg cukrozott gymlcs
esetleg aszalt gymlcs
kemny gymlcsz
4 ek rtesliszt

Elkszts:
A tojs srgkat habosra keverjk a cukorral, a vajjal, s a rummal. Hozzadjuk az elzleg lisztbe mrtogatott dit, a megtiszttott s flbevgott mazsolt, az apr kockkra vgott csokoldt, a cukrozott gymlcst, az aszalt gymlcsket s a kis kockkra vgott gymlcszt. Beleszrjuk a rteslisztet, vgl vatosan elvegytjk a tojsfehrjkbl vert kemny habbal. Egy zgerincformt vajjal kikennk, porcukorral beszrunk, belentjk a masszt. Nem forr stben, lass tznl stjk.

Mrvnykuglf


Hozzvalk:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 cs. vanlis cukor
4 tojs
40 dkg liszt
10 dkg tkezsi kemnyt
1 cs. stpor
1 dl tej
3 dkg kakapor

Elkszts:
A vajat a cukorral s a vanlis cukorral habosra keverjk. A tojsokat egyenknt keverjk bele a habos vajba. Az tszitlt lisztet a kemnytvel s a stporral sszekeverjk, majd a tejjel felvltva hozzkeverjk a vajhoz. Az gy kapott masszt kett vesszk, s felhez hozzadjuk a kakaport. Ha szksges pici tejjel hgthatjuk.
A kuglf formt kivajazzuk s a fehr meg a barna tsztt evkanl segtsgvel vltakozva a formba tltjk. Egy villval knnyedn tkeverjk, hogy mrvnyos legyen. A stemnyt a 180C-ra elmelegtett stbe tesszk, s kb. 1 rig stjk. Tprbval ellenrizzk, hogy megslt-e. A formban hagyjuk kihulni, majd kibortjuk s a tetejt meghintjk vanlis porcukorral.

 


 

 
ra
 
Trvnyek
 
Glitter Csodk
 
Nevek
 
Szpsgpols
 
Tpllkozs
 
Sztrok letrajzai
 
Sztorik
 
Szpsg
 
Love
 
Ezotria
 

&#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal