10dkg bzadara, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 dl vz, 5 dkg di vagy brmilyen mag
A vajat felolvasztjuk, s halvny barnra pirtjuk benne a bzadart. A vgn 2 percig pirtjuk benne a dit. A cukor felt karamellizljuk, majd rntjk a vizet s a maradk cukrot s felforraljuk. Ha felforrt, rntjk a darra s addig fzzk, amg el nem vlik az edny faltl. Meghls ellen nagyon j.
Gopntha
5 dl tejszn, 30 dkg porcukor, 50 dkg zsros tejpor, 1 dkg vanilis cukor, kkuszreszelk vagy carob por, pr csepp citroml
A tejsznt kemnyre felverjk, belekeverjk a porcukrot, a vanilis cukrot, s kikeverjk a tejporral egytt. A pr csepp citromlt belekeverjk, majd mlyhtbe tesszk, hogy megdermedjen. 10 perc mlva vizes kzzel golykat formlunk belle s beleforgatjuk a kkuszreszelkbe vagy a carob porba. Tlcra tve htszekrnyben, mg 1-2 rt dermesztjk.
GULAB DZSAMUN (TRGOLYK RZSASZIRUPBAN)
18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan srtett tej) 35 dkg csna (2 1/2 liter zsros tejbl ksztett tr) 1 ppozott cssze liszt 1 ppozott cssze porcukor olaj v. ghee a stshez 1 evkanl pisztcia
+a szirup
4 cssze cukor 3 cssze vz nhny csepp rzsa esszencia 2 evkanl tej (a szirup megtiszttshoz)Ksztsnk szirupot vzzel s cukorral. Ha piszkos a szirup, tiszttsuk meg egy kis tejjel. Szrjk t s hagyjuk lehlni. Kavargassuk a khojt s gyrjuk a csnt (trt) simra, mg a szemcsk eltnnek bellk. Keverjk ssze, s az egszet egytt gyrjuk mg kb. 10 percig. Adjuk hozz az tszitlt lisztet s a porcukrot, ismt gyrjuk t alaposan. Hagyjuk a tsztt 20 percig lefedve. Ksztsnk kis golykat, a kzepkbe nyomjunk a porcukorbl s rlt pisztcia keverkbl egy keveset, majd jbl gyrjuk ssze azokat. Forr olajban sssk barnra, majd ztassuk be a golykat szirupban legalbb egy rra. Ezutn forraljuk fel a szirupot, mg a trgombcok megpuhulnak. Adjunk hozz rzsa esszencit, s forrn szolgljuk fel.
Malpura
22,5 dkg liszt, 12,5 dkg porcukor, 2 kk. stpor, 2 dl tej, olaj a stshez, 6 dl joghurt, 15 dkg porcukor, 20 dkg eper, v. szeder, v. mlna
A lisztet, a porcukrot, a stport s a tejet olyan srre keverjk, hogy meglljon a fakanlon. Vizes kanllal a forr olajba szaggatjuk s 6-8 perc alatt aranybarnra stjk.Egy tlban habvervel sszekeverjk a joghurtot, a cukrot s az sszetrt gymlcst. Tlals eltt 30 percig ztatjuk a gombcokat a joghurtban
|